שתלים
השתלת עצם
במקרים רבים יש צורך בבנית עצם בלסת לפני התקנת שתלים דנטלים. הדבר קורה מאחר ובמקרים אלה העצם באיזור השתל אינה מספיק איכותית וצפופה כדי להחזיק את השתל. לשם כך אנו מבצעים פעולה שנקראת השתלת עצם מיד עם עקירת השן או לחילופין לפני או במהלך התקנת השתל הדנטלי.
שימור רכס לאחר עקירה
לאחר עקירת שן קיים תהליך טבעי של ספיגת עצם הלסת. על מנת לצמצם את מימדי נסיגת העצם ולשמר את העצם הקיימת לצורך התקנת שתל עתידי יש לבצע השתלת עצם בזמן ביצוע עקירת השן. בתום העקירה וסילוק רקמת הדלקת, מבוצעת השתלת עצם כדי לשמור על נפח עצם הלסת ולמנוע ספיגתה. העצם החדשה תמנע נגעים וספיגות דרמטיות עתידיות שעלולות להקשות על התקנת שתלים. בזכות השתלת עצם מיידית ניתן להבטיח בוודאות את כמות ואיכות העצם הרצויה, לביצוע התקנת שתלים מוצלחת מספר חודשים מאוחר יותר.
השתלת עצם אופקית או אנכית
במידה ולא נעשתה השתלת עצם מידיית ביום העקירה וכתוצאה מכך העצם נספגה חובה יהיה לבצע השתלת עצם “מאוחרת” שמשמעותה השתלת עצם מספר שבועות או חודשים לאחר העקירות. קיימת השתלת עצם לטארלית (עובי), ורטיקלית (גובה) או משולבת. ישנם מקרים בהם ניתן להתקין שתלים מידיית במהלך בניית עצם הרכס, אחרת יש לחכות לסיום תקופת ההחלמה שאורכה 4-6 חודשים.
חובר ע”י ד”ר יניב מאייר מומחה למחלות חניכיים